Премиерът Бойко Борисов пожела да не бъде замесван в скандала със записите от разговора между президента и шефа на ВВС.

"Това, че някой се е омазал, хъкал, мъкал, изведнъж да ме замесва мен в тази работа!", възмути се Борисов и изреди, че ДАНС, ДАР, МВР си работят по своите закони и съдът им дава разрешенията за използване на СРС.

"Аз не само че нямам достъп до СРС-та, не само че не ме питат, а и не е редно", заяви Борисов пред журналисти в Мюнхен. И попита: "Къде има разрешено за президента?"

"Ако някой е цопнал някъде, това не е моя вина. Така че, съжалявам че такива глупости... Просто те се омазаха и искат да изхвърлят проблема си към мен", каза премиерът.

"Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната и ме записваха, аз не обвиних никого, аз стисках зъби. Сега какво общо имам аз, да не би аз да съм хъкал и мъкал?! Та Борисов го подслушвал! Как си го представяте - ще дойдат ДАНС и ще ми кажат - "ще подлушаме президента и аз ще им разреша. Абсурд!", възкликна Бойко Борисов.

"Като разбрах, ми стана крайно неприятно. Защото това пречи на стабилността, когато има такива скандали, то не е хубаво за държавата", коментира още за скандала министър-председателят. И каза по адрес на президентската двойка Румен Радев и Десислава Радева: "Това семейство трябва да седи колкото може по-дълго, за да разберат българите, че само личното, че само себелюбието е важно за тях. Нищо друго!", заключи премиерът и се закле, че няма нищо общо и не иска да има с въпросния скандал.

"Разпоредил съм на ГЕРБ думата импийчмънт да не я произнасят и да не участват в тоя маскарад", каза Борисов.