Министър-председателят Бойко Борисов коментира желанието на политически формации за съставяне на експертен кабинет у нас.

"Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарни партии, които не по моя вина се разцепиха, не можаха да влязат в него. Оформиха се няколко политически проекта, които са длъжни да "загряват около пистата", за да си подберат избиратели. Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, който му се приискат избори, да ги провеждаме", заяви той.

"Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните теми за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура във всички", обяви още министър-председателят.

Борисов настоя, че диалогът между Министерския съвет и Президентството върви.

"Коментираме генералитета, посланиците и мероприятията заедно", аргументира се той.

"Радев вече е политически играч. Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия – дали ще е нова, или към БСП или ДПС, които го избраха, със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект", категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов коментира шпионския скандал у нас с участието на двама руски дипломати.

Външно обяви двама руски дипломати за персона нон грата! Дадоха им 72 часа да напуснат

"Пред руския президент Владимир Путин преди няколко години заявих, че на територията на България не допускаме такива неща. Прокуратурата е много стриктна в това отношение. За да действат ДАНС и Прокуратурата, значи има достатъчно информация", заяви той.

Трета партида руски дипломати – аут за година. Шпионажи, саботажи…