Александър Държиков е новият председател на Общинския съвет в Пловдив! Преди минути новоизбраните 51 общински съветници на таен вот го избраха с 37 гласа. Другият претендент - Веселка Христамян от Демократична България, получи 5 гласа, а недействителните гласове бяха 9.

Веднага след избора на Държиков му беше дадена думата.

“Благодаря ви за доверието, с което ме избирате да ръководя в следващия мандат работата на ОбС Пловдив. Уверявам ви, че оценям отговорността, която поемам, за своята работа. В живота си винаги съм се ръководил и съм се стремял да спазвам няколко принципа - да бъда открит, отговорен в работата си, да бъда прям, коректен и честен към хората,  да бъда диалогичен и да зачитам различните мнения, да не злоупотребявам с гласуването доверие. Това ще продължат да бъдат и принципите ми като председател на Общинския съвет в Пловдив. 

Декларирам пред всички вас, че ще положа всики усилия през следващия мандат Пловдив да има един ефективно работещ, отговорен, авторитетен ОбС, открит към пловдивчани, спазвайки законите на страната и принципите на прозрачност при своята работа. Ще насърчавам участието на гражданите в работата на ОбС – като участие в дейността на съвета, в дейността на постоянните комисии,  предложения, питания и становища по всички въпроси, които касаят и са важни за развитието за нашия красив град.

Нека не забравяме, че пловдивчани са ни гласували доверие да работим за тяхното благоденствие и за просперитета на нашия красив град. Нека бъдем близо до нашите съграждани, да ги информираме за работата и решенията, които взима ОбС.

Желая на всички нас един успешен мандат и заедно да превърнем Пловдив в желана дестинация и най-добрия град за живеене! Успех с помощта на Господ и късмета!, приветства от трибуната Александър Държиков.

Слет това всички се отправиха за обща снимка пред Историческия музей.