Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Иван Йотков подсказа, че Серкан Юсеин е един от футболистите на канарчетата, около които от клуба се надяват да градят гръбнак на отбора и че ако някой го иска то той си има своята цена. Йотков заяви, че Ботев няма да държи насила в клуба никого, въпреки, че иска да гради гръбнак точно около играчи като халфа. Финансистът недвусмислено заяви, че Ботев Пловдив е и ще бъде страна по евентуално преминаване на футболиста в друг отбор.

„Към момента запитване или оферта за Серкан Юсеин от Лудогорец няма. Нашето желание е Серкан да остане в Ботев и вече сме провели разговори с него по този въпрос. Искаме да градим отбор върху основата на наши футболисти, които са израснали в школата“, заяви Йотков пред колегите от Меридиан Мач. „В клуба обаче няма да задържаме никого насила. На всички, предложени от спортния щаб футболисти са предложени договори. Да бъдеш част от Ботев е чест и привилегия. Разбира се, ние предлагаме това, което може да изпълним, така е честно – не искаме да поемаме неизпълними ангажименти. Ако даден играч има по – апетитна финансова оферта от даден отбор нека сам избере дали да я приеме, но ПФК Ботев Пловдив е страна, след като играча има действащ договор с нас. Ако пристигне оферта за Серкан, а и за който и да е друг, тя ще бъде разгледана и ще преценим дали е изгодна за всяка от страните, за да може занапред всички да имаме чисти отношения и да се гледаме човешки в очите“, добави още изпълнителният директор на канарчетата.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.