Новият нападател на Ботев Пловдив Тайлон все още не е записал и минута по време на предсезонните подготовки. За всички фенове на канарчетата той все още е загадка. Ето обаче какво невероятно постижение е постигнал нападателят. Той се оказа бразилецът с най-много попадения в Европа в страните, в които шампионатите се провеждат по традиционните правила (всеки срещу всеки). Тайлон има 24 гола в 28 мача за своя малтийски Хибърниънс. В родината му отбелязват, че той е оставил далеч зад себе си сънародника си Неймар, който играе за гранда ПСЖ. „„Това, което се случи бе отвъд моите очаквания, нито пък си представях, че мога да стигна толкова далеч. Много се гордея с постиженията си и с всички тези попадения. Въпреки че играя в лига, която не е толкова силна като тази на Неймар, това е признание и името ми остава в историята на бразилския футбол. Чувствам се горд!“, заявява Тайлон.

Ето какво споделя още той пред различни медии в родината си по повод трансфера му в Ботев Пловдив:

„След края на първенството в Малта към мен имаше голям интерес. Започнах да преглеждам предложенията. Имах такива от Европа, от Арабсия свят, от Египет … Признавам, че бях на косъм да премина в отбор от Близкия изток, но истинското ми желание беше да остана в Европа, защото вярвам, че мога да постигна повече на този континент.

„Моето решение дойде, когато разговарях с Желко Петрович. Аз дори се уплаших, когато разбрах, че именно той е треньора на Ботев Пд… Нашият разговор обаче промени всичко. След него реших да приема офертата на Ботев Пловдив и заедно с моите представители решихме да подпиша договор”, разкрива Тайлон.

Когато пристигнах в Ботев Пд, видях голяма организация, бях впечатлен, никога не съм имал това в кариерата си! Подписах за две години с клуба и съм много щастлив. Сега започвам да работя усилено, за да продължа да постигам целите си и да помогна на отбора да се бори за трофеите, точно както правих миналия сезон в Малта. Знам, че ще бъде по-трудно, но съм мотивиран за това голямо предизвикателство“, завършва Тайлон.