Ботев Пловдив ще строи стадион Христо Ботев с нисколихвен заем, който Георги Самуилов ще изтегли чрез негова компанията. Това следва да означават разкритията на кмета на Пловдив Иван Тотев от днес и казаното от Георги Самуилов преди около месец на пресконференцията в Коматево. За да могат канарчетата или по-точно собственикът им да изтегли за нуждите на строежа въпросния заем, от Община Пловдив са помогнали с вкарването на обекти като Колежа в зоните, възможни за финансиране през такъв тип финансови инструменти на ЕС, разкри градоначалникът днес.

От Ботев Пловдив не пожелаха за момента да разкрият пред PlovdivDerby.com, кой точно фонд ще кредитира строителството на Колежа.

Георги Самуилов вече заяви, че негова фирма ще финансира строителството на стадион Христо Ботев, което би следвало да означава, че въпросната фирма ще гарантира и ще погасява нисколихвения заем.

„Миналата седмица говорихме с ръководството на Ботев за това финансиране и да свършим нашата работа. Може би до един месец нещата ще се изяснят”, каза още кметът Тотев днес.