Футболен клуб „Локомотив“ усилено се подготвя за участие в „Лига Европа“ и провеждане на мач в Пловдив. Това стана ясно от среща на кмета Иван Тотев с президента на черно-белите Христо Крушарки и административния директор Атанас Узунов. За целта ще бъдат извършени ремонтни дейности на стадион „Локомотив“, съгласно дадени миналата седмица предписания на представители на УЕФА, които на място разгледаха състоянието на съоръжението.
След като бъдат изпълнени указанията, стадион „Локомотив“ ще може да домакинства срещи от втори предварителен кръг.
Според Атанас Узунов благодарение на съдействието на кмета Иван Тотев стадионът може да вземе категория 3, с което при евентуално класиране отборът ще играе и в редовните кръгове (в груповата фаза).
„Благодаря на кмета Иван Тотев, че спази обещанието си, което даде преди време и ще помогне от такова високо ниво мачовете да се провеждат тук и пловдивчани ще бъдат преки свидетели на тези срещи“, заяви Христо Крушарски.
„На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за предоставяне на целеви средства в размер на 50 000 лв. на футболен клуб „Локомотив“ за подготовка на базата и изпълнение на указанията, дадени от УЕФА“, посочи кметът Иван Тотев. Той допълни, че решението ще бъде с предварително изпълнение, което ще даде възможност на футболния клуб да започне работа веднага.