Новият нигериец в Локо Пд, който бе доведен от Стивън Езе вчера се оказа истински нешлифован диамант. Преди само няколко години той е бил считан за един от вундеркиндите на световния футбол. Ето какво пише за него авторитетното издание „Гол“, което следи изкъсо футбола на черния континент.

На 22 години, не е твърде късно Булба да се превърне успешен футболист, въпреки че се очакваше много повече от младежа, след като той бе неизменна част от младежките формации на Нигерия.

Освен че спечели заедно със съотборниците си финала на U-20 „Afcon 2015“, както и награда за гол на турнира, за попадението му именно във финалната среща, той  също впечатляваше и с тима на U-17, по време на турнира през 2013 г., когато също игра финал.

Още вчера ви информирахме, че собственикът на Локо Пд Христо Крушарски възнамерява да предложи договор на нигерийския младок, дори и това да означава, че той ще трябва да бъде преотстъпен, заради липсата на места в Локо Пд за играчи извън ЕС.

Използвайки контакт в Нигерия Крушарски вече привлече на Лаута Стивун Езе, Абдулахи и Мухамед Муса. Всичките до един са минали през националните гарнитури на Нигерия, като Езе дори игра няколко пъти и с представителния отбор на орлите.