Днес Общинския съвет на Пловдив гласува отдаването на концесии на стадион Локомотив и терена в Тракия предвиден за футболна тренировъчна база. И двете концесии се подготвят по искане на Локомотив Пловдив и за тях се очаква, че няма да има други кандидати.

PlovdivDerby.com направи проверка, какво предстои да се случи. След днешното гласуване администрацията на Община Пловдив трябва да подготви документите за отдаването на двата терена на концесиите. След като документите са готови, Локомотив Пловдив трябва да внесе документи, придружени с проект, с които да кандидатства за концесионер на двата имота.

На ново заседание на Общинския съвет трябва да се разгледат кандидатите за концесионери и техните проекти, както и да бъдат избрани такива, както и срокове за реализиране на инвестиционните планове.

След като това се случи община Пловдив ще трябва да подготви договорите за двете концесии и да покани избрания концесионер да ги подпише.

Веднага щом това се случи в PlovdivDerby.com ще подготвим отделни секции за двата обекта (каквато има в момента за Колежа), в които секции ще публикуваме всичко свързано с реализирането на двата проекта, които са от огромно значение за развитието и бъдещото на настоящия носител на Купата на България – Локомотив Пловдив!


Припомняме ви, че засега единственият кандидат е ПФК “Локомотив Пловдив 1926“ АД, който е входирал в община Пловдив необходимата проектна документация. Срокът и на двете концесии е 35 години. Офертите трябва да се входират до средата на август.

Концесионната площ за комплекс – стадион „Локомотив“ е 96 852 кв. м. Задължителната инвестиционна програма до 9-тата година на концесията е на обща стойност не по-малка от 17 905 000 лв. Тя включва привеждане на футболното съоръжение в съответствие с изискванията за 4-та категория на UEFA, с капацитет 10 300 седящи места, припомнят от gradat.bg.

Предвижда се изграждането на две нови трибуни за зрители – северна и южна, и реконструирането на източната и западната (централна) трибуна, както и необходимата пътна инфраструктура. Необходимо е и завършване на общежитието, което е на груб строеж. Ще бъдат изградени и паркинги за 770 автомобила.

Концесионната площ на терена в жр „Тракия“ е 48 807 кв. м. Минималната задължителна инвестиция за изграждане на тренировъчна база за детско-юношеската школа на футбония клуб е 6 350 000 лв. Проектът включва четири игрища с тревна настилка, покрита трибуна за 400 зрители, спортна зала с игрища с изкуствена настилка, лекоатлетическа писта, както и модерно общежитие и открити паркинги.