Ботев Пловдив загуби гостуването си на Етър в неделния следобед. Домакините стигнаха до успеха с 1:0.
Първият удар в сблъсъка дойде в 12-ата минута, когато Флорент Боджадж запази топката пред наказателното поле и с добър пас наляво намери Румен Руменов непокрит на добра позиция. Халфът спря топката и опита подаване, но Кристиян Димитров успя да се справи със ситуацията и да изчисти кълбото в ъглов удар.

Малко по-късно Аласана Мане опита труден изстрел от далечна дистанция, но топката прелетя далеч от целта. В 21-ата минута Тодор Неделев шутира, но халфът на “канарчетата” не се справи по най-добрия начин и топката излезе в аут. Три минути по-късно Венцислав Василев засече с глава центриране на Мане от фаул, но бранителят не затрудни Кайзер.

Най-чистото положение за домакините се откри в 28-ата минута пред Румен Руменов. Димо Атанасов се включи отляво и центрира, а бранител на “жълто-черните” не изчисти добре. Коженото кълбо се озова в Мане, който майсторски намери Руменов. Атакуващият футболист на “виолетовите” получи топката на перфектна позиция, но младият играч нацели напречната греда.

Все пак логичното се случи в 44-ата минута, когато Иван Стоянов навлезе отляво в наказателното поле, пребори се с Джонатан Перейра и върна кълбото от аутлинията към границата на малкия пеналт, а оттам Румен Руменов не сбърка. Халфът заби своя трети гол от началото на сезона в елита.

В 52-ата минута Димо Атанасов се намеси перфектно. Играчите на Ботев направиха добра контраатака. Вутов намери Перейра на фланга. Крайният бранител стигна до пеналта и центрира по тревата към Стивън Петков, но в последния момент Атанасов изби с шпагат топката в корнер.

В 63-ата минута Лъчезар Балтанов отправи опасен удар, който профуча на сантиметри от дясната греда.
В 70′ Тодор Неделев опита да обстрелва с левия си крак и намери очертанията на вратата. От подобна дистанция обаче се изисква много повече сила, отколкото национала вложи в изпълнението си и последва рутинно спасяване за Христо Иванов.

Минута по-късно Стивън Петков отблизо разстреля Христо Иванов, но съдиите  отмениха попадението заради засада. Гостите разиграха късо един ъглов удар, а Йордан Минев изпрати балонно центриране към далечния край на наказателното поле. Там Кристиан Димитров с глава върна кълбото пред вратарското поле, където Пиргов скочи и на свой ред продължи към Петков. Голмайсторът на пловдивчани беше поне с 2 метра в нередовна позиция. Още 5 минути по-късно нов шанс се отвори пред Тодор Неделев от пряк свободен удар! Този път от около 24-25 метра националът стреля много по-опасно, а кълбото профуча малко над дясната сглобка.

В Иван Скерлев от домакините изчисти от голлинията, предотвратявайки изравнително попадение за Ботев. При поредното центриране на Ботев топката някак остана в игра, а Вутов я продължи с пас към Кристиан Добрев в пеналта. Влезлият на смяна юноша на канарчетата опита на свой ред да центрира, но всъщност се получи прехвърлящ удар. Христо Иванов не бе в състояние да реагира, но Иван Скерлев притича и от самата голлиния с глава изби в ъглов удар.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.