Локомотив Пловдив може да направи огромен подарък на феновете на черно-белите, научи ексклузивно PlovdivDerby.com. В четвъртък в Пловдив ще пристигне комисия от УЕФА, която ще огледа стадиона в парк Лаута, за прецени, дали на него може да се изиграе домакинския мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Не веднъж в последните години сме ставали свидетели на много стадиони от Източна Европа, които по нищо не превъзхождат стадион Локомотив и са посрещали мачове от подобен ранг след компромиси от страна на Европейската футболна централа.

Стадиона в парк Лаута разполага с много парко-места, перфектен терен, най-доброто възможно осветление, седалки, а целия сектор А е под козирка. Съблекалните и съдийските статии също са в отлично състояние. Това са все предимства, които в крайна сметка могат да наведат везните в полза на Локо Пд. От клуба са готови да изпълнят предписанията, които им даде въпросната комисия, стига те да са реални и поносими.

В крайна сметка от опит глава не боли и черно-белите ще се пробват да направят този подарък на град Пловдив. Най-старият жив град в Европа не е посрещал подобен мач от 24 години, когато под тепета се игра мачът между Ботев Пд и Севиля. Срещата тогава се проведе на стадион „Христо Ботев“. Локо Пд за последно играе в Европа в Пловдив през 94-а година, когато на Лаута гостува Лацио!

Пред Локо Пд стои и варианта Стара Загора. Съоръжението, което се ползва от Берое, също ще бъде огледано при посещението на комисията от УЕФА през тази седмица. При лицензирането си за Европа смърфовете заявиха „Лазур“ в Бургас  и „Васил Левски“ в София. Теренът на стадиона в морския град обаче бил в окаяно състояние, което притеснява пловдивчани.