Ботев Пловдив победи по категоричен начин Берое Стара Загора с 4:1 в мач от 17-ти кръг на “Първа лига“. Двубоят се игра на базата на “жълто-черните“ в квартал Коматево.

Срещата започна равностойно, а първият точен удар отиде в сметката на домакините. Той дойде в 9-ата минута, когато Перейра овладя на границата на наказателното поле, финтира играч на заралии и стреля с левия крак, но в ръцете на Перниш. Берое отговори с шут на Мешка в 12-ата минута, който Кайзер изби в корнер.

Ботев нанесе своя удар в 30-ата минута, когато Кристиан Димитров откри резултата. Неделев изведе Афонсо отляво след изпълнение на фаул. Последва центриране към Димитров и централният бранител на Ботев вкара с глава за 1:0.

Само 120 секунди по-късно канарчетата попариха за втори път заралии. Неделев намери с отличен 30-метров пас Серкан Юсеин, който излезе очи в очи с Перниш, халфът не прояви егоизъм и пусна към намиращия се леко вдясно свой съотборник Антонио Вутов и за нападателя на пловдивчани не бе проблем да реализира на празна врата за 2:0.

Двата бързи гола не отказаха футболистите на Александър Томаш, които се върнаха бързо в мача. В 34-ата минута Бригидо излезе очи в очи с Кайзер след грешка на Перейра и Димитров. Последва шут, който стражът на Ботев отрази. Бригидо обаче стигна първи до топката и подаде към непокрития Камбуров, за когото не бе проблем да вкара от 6-7 метра за 2:1. Това бе 11-о попадение за голмайстора на Берое в първенството през този сезон и 214-о за него в Първа лига.

Вълнуващите четири минути, в които паднаха трите гола, отвориха дербито и до края на полувремето се играеше атака за атака. Гостите опитаха да изравнят още до почивката и на няколко пъти създадоха сериозно напрежение през Кайзер, но контраатаките на Ботев бяха много опасни и при две от тях само добрите излизания на Перниш извън наказателното поле предотвратиха трети гол в неговата врата. При второто положение Неделев опита да вкара от 40 метра в празната врата след изчистването на старозагорския страж, но шутът му с левия крак не намери целта.

Второто полувреме започна в по-динамично темпо от първото. В 54-ата минута канарчетата бяха близо до трети гол, след като Вутов се хвърли на шпагат и изпревари Перниш, но не уцели вратата. Само две минути по-късно обаче пловдивчани матираха за трети път Берое. Това стана с помощта на Цветков, който позволи Серкан Юсеин да му отнеме топката на границата на наказателното поле и да се озове очи в очи с Перниш. Последва пас към непокрития Густаво Афонсо, който вкара в празната врата за 3:1.

В 60-ата минута Ботев като по чудо не вкара четвърто попадение след нова грешка в отбраната на заралии, този път направена от Бандаловски. След нея Вутов стреля от 4-5 метра, но Перниш спаси.

Афонсо опита да реализира с шут от малък ъгъл в 70-ата минута, но стреля в аут. Седем минути по-късно Вутов бе далеч по-прецизен. Нападателят се възползва от грешка на Камен Хаджиев, който се подхлъзна, напредна трийсетина метра с топка в крака, пребори се с Цветков и с удар по земя в близкия ъгъл вкара за 4:1.

В 80-ата минута Вутов бе близо да оформи своя хеттрик, излизайки за пореден път сам срещу Перниш, но стражът на заралии изби в корнер. Три минути по-късно Берое можеше да върне един гол, когато Гаджев центрира отлично отляво към Боби Цонев, който нацели напречната греда след удар с глава. Секунди по-късно гостите останаха с човек по-малко след директен червен картон на Мешка, който удари Йордан Минев при спряна игра.

 

1:0 Кристиан Димитров 30′

2:0 Антонио Вутов 32′

2:1 Мартин Камбуров 34′

3:1 Густаво Афонсо 56′

4:1 Антонио Вутов 77′

Ботев Пд (4-2-3-1): Даниел Кайзер – Джонатан Перейра (85′ – Филип Филипов), Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан Минев – Радослав Терзиев, Серкан Юсеин – Тодор Неделев /к/, Васил Шопов (66′ – Лъчезар Балтанов), Густаво Афонсо (79′ – Кристиан Добрев) – Антонио Вутов

Старши треньор: Николай Киров

Берое (4-2-3-1): Душан Перниш – Иван Бандаловски, Георги Ангелов (11′ – Владимир Гаджев), Камен Хаджиев, Матеус Леони – Мартин Райнов /к/ (64′ – Алфредо Мартинс), Александър Цветков – Меска, Борислав Цонев, Рубен Бригидо (46′ – Иван Минчев) – Мартин Камбуров

Старши треньор: Александър Томаш

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.