Желко Петрович се оказа много сериозна фигура е европейския футбол. Както вече ви съобщихме черногорецът стартира треньорската си кариера като асистент на Гулид във Фейенорд, а като главен треньор на Боависта през 2006 година. През следващата година той води втородивизионния холандски тим Валвийк. По-късно става помощник на Мартин Йол в Хамбургер. А през 2010 е помощник на друг известен треньор – Авраам Грант, който тогава води Уест Хям. Впоследствие Петрович ръководи японския Урава през сезон 2010-2011, преди да стане помощник на Гуус Хидинк в Анжи следващия сезон. Желко Петрович е бил помощник треньор още на Дик Авокаат начело на националния отбор на Сърбия, както и в Съндърланд. През 2016-2017 е бил наставник на Адо Ден Хааг.

Като футболист Петрович се е подвизавал в тимовете Будучност, Динамо Загреб, Севиля, Валвийк, ПСВ Айндховен, Ден Бош и Урава. Има и 18 срещи за националния отбор на Югославия.

Освен всичко това се оказа, че кум на Петрович е не кой да е, а бившия спортен директор на Реал Мадрид Предраг Миятович.  Със сигурност финансовите претенции на Желко ще са огромни, но щом Ботев Пд са го поканили да дойде до България, то явно са готови да ги задоволят.

След около едночасови разговори на базата в Коматево Адалберт Зафиров качи наставника и придружаващите го двама мъже в един от служебните автомобили, и тръгна към центъра на Пловдив. Някъде около Сточна гара, след като забеляза, че е преследван от журналисти, спортният директор на канарчетата натисна газта и с няколко дребни нарушения, като превишена скорост, престрояване от лента в лента на светофар и минаване на червено, успя да „спаси“ черногорския специалист от камерата ни.

Буквално секунди преди да публикуваме този материал, наш верен читател ни изпрати снимка, на която се виждат Желко Петрович, двамата придружаващи го мъже, както и изпълнителният директор на канарчетата Иван Йотков. На масата в заведението, в което разговорите явно продължават е и мениджърът Кузакевич, който днес също бе цял следобед на базата в Коматево!