Най-голямата млекопреработвателна компания в България ще помага на “Марица” за напред! „Обединена млечна компания” ЕАД (ОМК) в лицето на Константинос Валиадис – изпълнителен директор на компанията, ще оказва финансова помощ на футболния клуб и в частност на ДЮШ и представителния тим. Рекламни пана на компанията вече са поставени на стадион “Марица” – домът на футболния клуб.
ПФК Марица 1921 Пловдив, в лицето на президента на клуба г-н Христо Христов изказва своите благодарности за отзивчивостта и протегнатата ръка от страна на компанията и г-н Валиадис.
„Обединена млечна компания” ЕАД е водеща компания в млекопреработвателния бранш, с дългогодишен опит в родното производство на кисело и прясно мляко и хубаво българско сирене, датиращ от 1959г. Наследник е на държавната “Млечна промишленост” и “Сердика”. В съвременния си вид компанията съществува от март 1998г. Тя е най-голямата българска млечна компания, която като цяло развива млечния бизнес и подпомага всички други пряко и косвено свързани браншове – млекосъбиране, традиционна и модерна търговия и други. Едни от най-популярните български млечни продукти носят марката „Верея”. До тях се нареждат и „Фибела”, „Русалка”, „Ханско”. Всички те се произвеждат и предлагат на пазара от „Обединена млечна компания” ЕАД. Компанията е популярна и в чужбина с качеството на своето киселото мляко и е пример за родния млечен бранш. През 1998 г. е създадена „Обединена млечна компания” в този си вид, а компанията притежава предприятия в Пловдив, Бургас, Варна, Шумен, Враца, Стара Загора. През 2005 г. цялото производство на кисели и пресни млека се прехвърля и съсредоточава в завода на ОМК АД в Пловдив. От 2012 г. “Верея” се налага като пазарен лидер в категорията кисело мляко.
Интересен факт е, че предприятието на компанията в Пловдив се намира също в “Кършияка”, където е базиран и футболният клуб.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.