Контролна среща: Витоша - Марица

 

“Марица” загуби с 2:1 от “Витоша” в контролна среща, играна на изкуствения терен на Национална футболна база “Бояна” при доста студено време. Треньорския щаб на “жълто-сините” продължава политиката си, насочена към юношите на клуба и за днешната контрола бе извикан и Георги Иванов, който е от юношите младша възраст. Той взе участие в спаринга, записвайки неофициален дебют за “Марица” и то срещу тим от Първа лига. За мача, по различни причини, не пътуваха Костадин Дяков, Пламен Табаков и Христо Янчев.
Съвсем логично състезаващия се в Първа лига тим на “Витоша” владееше повече топката и създаде повече голови положения, но “жълто-сините” също имаха няколко на своята сметка и загатнаха за своя потенциал.
В 25-та минута Тодор Тимонов откри резултата в полза на “Марица” с гол от 25 метра. Тимонов стреля с десния крак и прати топката в сглобката на вратата на “Витоша”. Малко преди края на полувремето Стефан Христов изравни. През втората част Григор Долапчиев отбеляза втори гол за базирания в Бистрица тим, като това се оказа и крайният резултат.
Следващата контрола на “Марица” ще бъде в сряда, 30-ти януари, срещу състезаващия се във Втора лига тим на “Локомотив” (Горна Оряховица). Приятелският мач е с начален час 13 и ще се играе на стадиона в град Мъглиж, близо до Казанлък.
МАРИЦА: Илия Николов, Даниел Спасов, Николай Димитров, Йордан Пейчинов, Джунейт Узунов, Милен Танчев, Лъчезар Ангелов, Тодор Тимонов, Запарян Запрянов, Айкут Янъков, Георги Георгиев. Резерви: Горан Гръблев, Атанас Савов, Мартин Анастасов, Стоян Пидев, Александър Праматаров, Мирослав Радев, Георги Иванов. Треньор: Борислав Караматев

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.