В съботната вечер, както и в неделя, продължава отзвукът от мача между Атлетик (Куклен) и Нефтохимик, завършил 0:1. Голът бе вкаран от спорна дузпа, според някои и явна такава, според други. Самият факт, че мненията са разнопосочни значи, че положението е спорно. Другият спорен момент е автогол-фантом, който според кукленци само съдията Стоев не е видял, но пък и на видеозаписа не се вижда. В разпространеното от пресслужбата на клуба видео, тяхната позиция, че съдията е сгрешил, не се потвърждава по никакъв начин, поради лошата гледна точка на камерата (това не значи, че не са прави). Това важи и за двете положения. Видеото вижте по-долу, под текста. Третата ситуация, върху която се обръща внимание е непристойното поведение на вратаря на Нефтохимик. След края на първата част Ферди Мюмюнов прескочи оградата около терена и удари фен на домакините, за което той бе изгонен от игра от същия този съдия. От Атлетик пропускат другата част на въпроса – какво е накарало футболистът да си изпусне нервите по такъв грозен начин? Ами непристойното поведение на част от публиката, която не спря да псува по отделни футболисти по най-вулгарен начин, предаде наш репортер. В случая обидите към семейството и в частност към майката на вратаря, която бе на стадиона, извадиха от равновесие асеновградчанина, който пази за „шейховете“. Той заслужено получи наказание, но за другата страна в конфликта няма как да има такова…

Стига се и до няколко интересни въпроса и констатации, които напират у доста от феновете на футбола в Трета лига от региона. Атлетик бе ощетен и в мача срещу Созопол есента, но тогава всичко мина кротко и тихо. Тимът допусна и други неприятни загуби, но от тази ги заболя особено, съдейки по реакцията. Според слухове, от Созопол – конкурентът на Нефтохимик, са били обещали щедри бонуси при победа или поне равенство срещу бургаския клуб. Ако има нещо вярно в това, то тези бонуси са останали неосвоени. Може ли това да е причината за толкова трудно приеманата загуба от лидера в групата? Защо не се даваше гласност на причините за другите загуби на тима през есента, някои от които доста странни, като се има в предвид потенциала на състава. Хвърляйки цялата вина за съботната загуба върху съдията Стоев, в Куклен забравят, че именно на този терен доста често има претенции от гостуващи отбори заради съдийски подаръци в полза на Атлетик. Няма отбор, който да е бил доволен от съдийството на мач в Куклен, а подвизите на Карагерен, например, ще се помнят дълго. Факт е, че в Куклен се играе трудно и една от причините, освен безспорните качества на отбора, е именно това – обществена тайна. Друг факт е, че публиката в Куклен, освен че е една от най-преданите и колоритните е и една от най-невъзпитаните. Постоянни разправии, нерви, псувни, закани, обиди (понякога не на български) съпровождат почти всеки мач.

Според редовни наблюдатели на мачовете в групата, Атлетик играе твърдо против останалите отбори от региона. Резултатите потвърждават тази теория: тимът от Куклен има само една загуба от всички 7 съперника от областта, но за сметка на това с лекота губи от тимове като Свиленград, Димитровград, Миньор (Раднево). Вероятно за това и сега не срещат особена солидарност в региона.

Така, относно мача, всеки може сам за себе си да прецени гледайки видеото. А относно цялостната картинка в Трета лига – дано нещата да не са изпуснати безвъзвратно… Във всеки случай обществените тайни не помагат на никого!

Репортери на PlovdivDerby.com отразяват срещите на този, както и на други тимове от Трета лига доста отдавна. Нашата медия ще продължи да следи ситуацията в групата.

Оставяме коментара на вас! Фал в нападение или дузпа?! ????????????

Gepostet von ФК "Атлетик" гр. Куклен 1927 am Sonntag, 10. März 2019