Загорец - Гигант 1:1, 02.03.2019

Истинска финансова драма бележи лятото в Гигант (Съединение). Футболистите от отбора, както и треньора Св.Цольов не са получавали последните си хонорари за вече завършилия сезон 2018/2019. Клубът е на общинска издръжка и има бюджет. И макар да не е изплатено заработеното от играчите, от клуба търсят футболисти от други отбори с обещания за щедри възнаграждения ако облекат екипа на Гигант.

С PlovdivDerby.com се свързаха привърженици на футбола от Съединение, които ни разказаха, че целта е да бъдат прокудени досегашните футболисти без да им бъде плащано и да бъде сформиран нов отбор – с нов треньор и нови състезатели. По думите на феновете, това не се случва за пръв път в клуба, като тази схема е прилагана и назад в годините, а за неин автор те посочват администратора на клуба Кольо Алексиев. Според нашите източници, от клуба са водени разговори с бившия наставник на изпадналия Асеновец Николай Домакинов да поеме тима от Съединение, както и с доста играчи от региона. Домакинов е бивш играч на пловдивският Ботев. Привърженици на футбола от Съединение споделиха, че вече бившите играчи на Гигант ще си търсят докрай заработеното и обмислят да се съберат на своеобразен протест на стадиона в града.

Отборът на Гигант направи силен пролетен полусезон, запази мястото си в Трета лига, като дори финишира в средата на класирането.