Илиян Рангелов, признат за виновен на първа инстанция за убийството на приятелката си Милена, отново застава пред съда. Той обжалва наложеното му от Окръжен съд наказание от 14 години затвор. Юни месец магистратите приеха, че убийството не е извършено с особена жестокост и затова промениха квалификацията. Така Рангелов бе признат за виновен по чл. 115, а не по чл. 116 , както първоначално бе повдигнато обвинението.

Освен това съдът уважи гражданските искове и отсъди по 150 000 лева кръвнина на всеки от частните обвинители. 

Протест има и от страна на прокуратурата и частните обвинители. Още при прочита на първоинстанционната присъда, майката на Милена  бе категорична, че ще обжалват присъдата и ще настояват за доживотна. 

Както TrafficNews.bg разказа, убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. 

След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Обвиняемият Илиян и пострадалата Милена имали близки взаимоотношения от 2014 г. През 2015 г. двамата заминали за четири месеца в Гърция. Там живеели при майката на момичето. Обвиняемият Илиян не работел, стоял в жилището, като често проявявал ревност към приятелката си. Милена работела. Когато двамата се прибрали в България, заживели в с. Куртово Конаре.

Милена работела във фирма в с. Ново село, а приятелят й в Пловдив. Той бил само редовна смяна, а тя дневна и нощна.

Двамата се сгодили през май 2015 г., като отношенията им, демонстрирани в обществото, били нормални, изразявали обич и привързаност. Понякога двамата се карали, основно заради ревност един към друг, както и по битови въпроси. През  2016 г. конфликтите зачестили. Илиян изпитвал ревност, което с течение на времето влошавало отношенията им. Повод за скандал станал и коментар под снимка на младата жена в социалните мрежи, заради който обвиняемият се държал арогантно спрямо нея.    

На 28 декември 2016 г. Илиян се върнал от работа и вечерта отишъл в заведение в с. Куртово Конаре. Там пил вино и се прибрал в дома си около 22,30 часа. Милена била вкъщи и си почивала в спалнята, защото същата вечер трябвало да бъде нощна смяна. Той отишъл при нея и между двамата отново възникнал конфликт. Милена станала, облякла се и тръгнала за работа. Когато излизала от стаята, му казала, че той ще остане сам.

Междувременно нейни колеги й позвънили по телефона, за да я вземат с автомобил. Илиян станал от леглото, минал през кухнята на къщата, откъдето взел нож с черна дръжка/острие 14,5 см, с ширина 2,2 см и тръгнал след нея. На около 20 метра след къщата, където живеели, я настигнал. Хванал я за дясното рамо и я завъртял към него. Той замахнал силно с ножа и я пробол през дрехите в областта на лявата половина на гръдния кош.

Милена починала намясто от остра кръвозагуба. След това обвиняемият се прибрал в дома си, измил ножа и го прибрал, легнал си и заключил входната врата на двора. Колегите на Милена я открили на улицата и се обадили на тел. 112. По-късно обвиняемият Илиян е бил задържан от органите на МВР.