Нови искания отправиха протестиращите в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“ към Община Пловдив. Те присъстваха на сесията на Общинския съвет, а непосредствено след нея представителите на Инициативния комитет пресрещнаха пловдивския кмет Иван Тотев.

Искаме едно УПИ за озеленяване на този терен. Това заяви Асен Костов, председател на Инициативният комитет. Той показа и вариант, който разделя терена на две УПИ-та като вътрешното е без изход. Протестиращите смятат, че това противоречи на законовите разпоредби.

Кметът Иван Тотев заяви, че има решение на Експертен съвет към Община Пловдив за озеленяване на имота и това е указание към изработващите Общия устройствен план.

С вас четвърти месец една и съща тема я дъвчим по сто пъти. Цялата администрация работи за вас и аз не мога да разбера какво искате. Имам чувството, че почвате да защитавате частника, заяви Тотев, а протестиращите категорично отрекоха.

Ако смятате, че така ще ни преследвате всяка седмица и да ми давате всеки път ново листче с нова картинка, и с някакви печати на някакви, които изобщо не съм чувал, и да се обяснявам за нещо, което никога не съм чувал – няма да стане. Момчета, малко мисля, че прекалявате. Премиерът дойде и каза – в Общия устройствен план озеленяване. В Общия устройствен план – озеленяване. Край. Точка. В момента нямаме застрояване тук. И към настоящия ПУП нямаме застрояване, коментира още Тотев.