Да започнеш с ракията още от обяд и вместо да си легнеш, за да изтрезнееш, да отидеш в парка... хем свят да видиш, хем светът да види теб. Горе-долу това се случва ежедневно в парк ”Ружа” в пловдивския квартал Смирненски. 

За това ни сигнализираха майки, които водят децата си в парка, за да си поиграят на воля. Но вместо да се забавляват с катерушките и люлките, децата и техните родители са принудени да слушат псувни, закани, обиди и да стават свидетели на грозни сцени. И това само на метри от детската площадка и от православния храм “Свети Климент Охридски”!

Мъже и жени, видимо в нетрезво състояние, са окупирали две пейки в парка и освен вонята на алкохол, оттам се носят такива неистови крясъци, че децата и бабите от съседните пейки подскачат от страх. 

"Отвратително! Как да идвам тук с детето си, като то е принудено да слуша и гледа подобни свинщини? Преди малко двама се сбиха, а третата им "колежка" тръгна да ги разтървава, но се би повече от единия! Не зная в кой момент на тия пияници няма да им хрумне да налетят на децата", сподели пред Glas.bg млада майка, цялата разтреперана от изцепките на пловдивските пияници. 

Жената се е обадила дори на 112 и преди минути в парка пристигна полиция, видя репортер на Glas.bg. Тримата униформени разгониха пияниците, които най-вероятно утре по същото време ще се появят на същото място в същото състояние. Както всеки ден...

Затова хората от квартала са решили да направят подписка до районното кметство и до Общината, в която да пледират да се вземат спешни мерки срещу алкохолните изпарения, идващи от парк "Ружа".

Очаквайте подробности!