Започна полагането на асфалта на новия паркинг в карето между бул. „Шести септември“ и улиците „Весела“ и „Ламартин“. Това установи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов при проверка на строителния обект. Направени са вече отводнителните инсталации, пътната основа, тротоарите и трайните настилки. Поставена е напоителна система за зелените площи, предстои да бъде монтирано и LED осветление.

Припомняме, че изграждането на съоръжението, което стартира през май, се прави по изрично желание на живеещите наоколо. То ще бъде разположено на терен от 7 дка, на който преди време е имало гаражни клетки. Георги Стаменов обясни, че около паркинга се предвижда зона за отдих и рехабилитация, която ще бъде с богата зеленина и пейки.

„Както обещахме на жителите на района, новият паркинг ще бъде готов до началото на август. Надявам се, че това ще реши голяма част от проблема им с паркирането.“, коментира кметът на район „Централен“. По думите му от 40 години, когато са строени жилищните блокове в участъка, тук не е имало изградена инфраструктура.