Отново - за пореден път, вандализъм в Пловдив! Този път злосторници посегнаха на един от най-новите обекти под тепетата - Приключенския център на Младежкия хълм.

Преди няколко дни къщичката, която наскоро бе изцяло пребоядисана, осъмна нашарена със спрейове. Безумни, тъпи и грозни надписи цъфнаха на фасадата и, естествено, възмутиха десетки пловдивчани, които прекарват почти всеки уикенд на поляните пред къщата. Затова доброволци са решили сами да помогнат за възстановяването на Приключенския център. Това споделиха ентусиасти от платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“, които отправиха призив към гражданите на Пловдив да се включат с труда си този уикенд. 

Този уикенд активистите от сдружението ще заличат грозните надписи и ще предприемат още няколко стъпки към облагородяване на района. На 13 и 14 юли от 11 до 16 ч., заедно с Детска архитектурна работилница ще бъдат сглобени нови места за сядане от дървени палети, а заедно с присъстващите доброволци ще бъдат боядисани надрасканите площи на центъра и ще бъдат почистени и възстановени пътеките наоколо.

"Всички желаещи да допринесат за по-добра градска среда  и за облагородяването на района, който всеки уикенд се посещава от стотици пловдивчани, са добре дошли – деца, родители, младежи, възрастни хора", приканват от платформата "АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ" Материали и насоки за работа ще бъдат осигурени на място.