Паркирането в „Синя зона“ ще е безплатно за пловдивчани и гостите на града през четирите почивни дни по случай великденските празници, които започват от 26 април – Разпети петък, и продължават до 29-и – Светли понеделник. Това съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.

Той напомни, че работното време на „Синя зона“ в Пловдив е от 8:30 ч. до 17:30 ч. в периода от понеделник до събота включително. Освен в неделя, за престой не се заплаща в дните на официалните празници и свързаните с тях почивни дни. Цената за един час престой е 2 лева. Таксуването може да стане чрез закупуване на талони, изпращане на SMS на номер 1332 или все по-предпочитаните паркомати.

„Тази седмица в „Синя зона“ монтирахме поредните 10 паркинг автомата и общият им брой вече е 53. Те са голямо удобство за гражданите, тъй като  дават възможност  за  30-минутен престой само срещу 1 лев. Важно е обаче издадените от машините талони да се поставят върху таблото на автомобила или друго видимо място“, коментира инж. Ненко Калакунов.