Има заведения, които още с появата си дават заявка, че са по-различни от всички останали и с течение на годините заслужено успяват да спечелят място в сърцата на клиентите.  

Едно от тях е ресторант "Мемори", разположен в сърцето на град Пловдив.

Заведението, доказало се като приятно и уютно място в града на седемте тепета, отваря врати през 2007 година, откроявайки се със собствен стил и авторски интериор.

 

 

 

В ресторант "Мемори" посетителите имат възможност да се насладят на домашна храна, приготвена с грижа, умение и страст, съчетана с отлична винена селекция .

Мястото, където всяка вечер гостите могат да избягат от реалността под звуците на джаз и соул музика, изпълнена на живо в акомпанимент на истински роял.

 

 

 

Главният готвач Александър Бърдаров вече трета година има възможността да развива своите идеи и разбирания за качествена храна и неведнъж е споделял, че кухнята на „Мемори” е предизвикателство, свързано с много емоции и труд.

 

 
Шеф-готвачът на един от топ ресторантите на Пловдив за кулинарията като начин на живот СНИМКИАлександър Бърдаров разказва как се подготвя менюто в ресторант „Мемори” и коя е най-голямата награда за екипа му

 

Менюто в ресторанта се сменя на всеки 4 месеца. То е насочено и структурирано по сезонност и новаторство. Всяко едно ястие има своя характер и почерк, за което допринасят различните методи на приготвяне.

 

 

 

Какво можем да опитаме?

В началото ресторант "Мемори" стартира с предложения от домашната българска и балканска кухня като качамак, староградски фасул в гърне и меса изпечени на дървени въглища, a днес използва в ястията си методите на съвременната модерна кухня  / опушване, нискотемпературно готвене, крок пот, поширане сувидиране / за приготвяне на впечатляващо вкусна и атрактивно поднесена храна.

 

 

 

Независимо от това, заведението запазва в менюто си българските ястия, с които ние традиционалистите сме свикнали, а на чуждестраните си гости предлага нови кулинарни усещания.

Ястия като свински ребра  опушени с черешови трици с дъх на джинджифил и мед, свински котлетчета от младо прасенце, талията от патешко върху черен ориз, и разбира се, любимата на всички торта "Мемори" с ягодово маскарпоне, остават незабравими за гостите.

 

 

 

Със собствен стил, качество и перфектно обслужване, през годините ресторант "Мемори" е печелил редица награди, последната - "Най-добър класически ресторант на 2018 година" от престижния конкурс на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Днес "Мемори" предлага модерен и изчистен интериор, в който да се отпуснете и да се оставите в грижовните ръце на персонала за една перфектна вечер!

 

 

 

"Мемори – Wine & Dine" е идеален избор за фирмени партита, бизнес срещи, рождени дни, семейни събирания, изискани сватбени тържества и срещи с приятели.

Заведението разполага със 130 места в залите и 80 в лятната си градина. Намира се до площад Съединение, срещу входа на Четвъртък пазара.