Затъващият все повече и повече отбор на Пирин (Благоевград) бе унижен по жесток начин от Литекс. "Орлетата" загубиха с 0:5 домакинството си на "оранжевите" в среща от XXIII кръг на Втора професионална лига. Срамното поражение дойде само няколко часа след като новият старши треньор на благоевградчани - Иван Стойчев, обяви, че именно в мача с "люляците" футболистите му трябва да докажат, че заслужават да носят зелената фланелка.

За съжаление на изстрадалите фенове на Пирин обаче, се случи точно обратното. Началото на разгрома сложи Тонислав Йорданов, който се разписа още в 5-ата минута. В самия край на първата част Иван Митрев удвои. Отново той покачи на 3:0 след близо час игра на "Христо Ботев", а малко след това Йорданов също записа за втори път в срещата името си сред голмайсторите. Крайното 5:0 оформи Митко Митков в 82-ата минута.



Загубата остави Пирин на предпоследното, 15-то място с актив от 18 точки. Единственият отбор зад "орлетата" е Добруджа, който има три по-малко. Спасителната 14-та позиция пък е на четири точки, като в момента три състава имат по 22 точки на сметката си - Лудогорец 2, Несебър и Кариана (Ерден). Литекс пък е безспорната изненада на сезона, след като с млади момчета и скромен бюджет се нарежда първи след отборите в Топ 4.



ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ПРОГРАМАТА НА ПИРИН
ПРОГРАМАТА НА ЛИТЕКС
ГОЛМАЙСТОРИТЕ НА ВТОРА ЛИГА
ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ