Пирин (Благоевград) започна днес подготовка за новия сезон във Втора лига, като на първото занимание излязоха 22-а футболисти. Те бяха водени от помощник-треньора Станислав Бачев. Договорът на досегашния старши треньор Иван Стойчев-Дофтора изтича в сряда и няма да бъде подновен.

Първото за лятото занимание започна в 10:30 с традиционния водосвет. От средата на седмицата Пирин ще има нов треньор, като очакванията са това да бъде Иво Тренчев. Бившият централен защитник на Славия, Левски и Пирин (Бл) за последно водеше Беласица (Петрич) в Трета лига.

Сигурни нови попълнения за момента са плеймейкърът Руслан Иванов, който за последно игра в Хебър (Пазарджик), както и украинският десен бек Владимир Грачьов. Украинецът е на 24 години и за последно е играл за Шахтьор (Донецк)-2.

На първата тренировка присъства и Ива Уорън. Благоевградчанката, която е омъжена във Великобритания, осигури договор за реклама със световноизвестният инвестиционен посредник "Емирейтс Уелт".

Лагерът в Банско, който ще се проведе от 24-и юни до 5-и юли, остава в програмата. Бяха заложени там и две контроли- срещу Пирин (Разлог) и с ЦСКА 1948 (София), но се е ясно дали новият старши треньор няма да има други идеи.