С 30 минути по-късно ще започне двубоят между Пирин (Благоевград) и Кариана (Ерден) днес. Така двата отбора, които водиха люта битка за оставане във Втора лига, ще започнат да играят в 18:30 часа. Промяната идва по молба на Банско, които предоставят стадион "Свети Петър" за провеждането на контролната среща. Продължава селекцията в отбора, като в момента под ръководството на Иво Тренчев тренират 28 човека.

Пристигналият на проби юноша на Тотнъм Саджит Куил, който кацна от Англия вчера, вече е освободен заради незадоволителни качества. Може да се смята за сигурно попълнение вратарят Димитър Пангев, който за последно пази на Хебър (Пазарджик), но има мачове и в ЦСКА 1948. Договорът ще бъде подписан до дни. Поръчана бе официалната екипировка "Умбро", която ще пристигне седмица или две преди старата на шампионата на Втора Лига.

Този петък в зала "22 септември" предстои и редовна сесия на Общински съвет Благоевград. Вчера бе входирано официално писмо с желанието на представителя на "Емирейтс Уелт" Ива Уорън да изложи пред обществеността намеренията и плановете свързани с развитието на ОФК Пирин ЕООД Благоевград. Г-жа Уорън ще представи пред общинските съветници сериозността на поетата от нея инициатива за партньорство и ще даде подробности относно дейностите по стабилизирането на клуба през последните две седмици.