София. От 10.00 часа в Нова конферентна зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие конференция на тема „Бъдещето на демокрацията на Европейския съюз: бюджетът на ЕС за 2021-2027 и върховенството на правото – към демокрация или към отказ от ценностите и целите на съюза“. Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава. Събитието се организира от Института за публична политика, Института за икономика и международни отношения, Съюза на икономистите в България, Института за държавата и правото на БАН и Българската асоциация по международно право.
В 18.30 часа в Софийска градска художествена галерия вицепрезидентът ще бъде гост на 10-ото издание на наградите „Жълта роза“ на Зонта клуб – София. Отличията се връчват за принос към каузите на Зонта клуб – подкрепа на жените и защита на техните права, проекти по подпомагане на хора в неравностойно положение и подкрепа на млади български таланти. Илияна Йотова беше патрон на тазгодишния благотворителен Бал на жълтата роза, който бе в подкрепа на талантливите деца от музикалните училища в Широка лъка и Котел.
Зонта клуб – София е част от международната организация Зонта интернешънъл на изявени жени лидери с различни професии. Дейността на над 1200 клуба в 67 страни с повече от 33 хил. членове е насочена към подобряване живота на жените по света.