Свищов. Започва дългоочакваният ремонт на пътя между Свищов и село Вардим. Преди броени дни Агенция „Пътна инфраструктура“ официално подписа възлагателното писмо към фирмата изпълнител. Реалните дейности ще стартират през март, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Свищов.
Рехабилитацията на Републикански път II-52 ще започне от границата с област Русе и ще продължи в посока село Вардим. В дейностите ще бъдат вложени близо 10 млн. лв. Към този момент са осигурени половината от средствата, с които ще започнат строително-монтажните работи през пролетта.
„Фокус“ припомня, че лошото състояние на 18,6 километровата отсечка от години е сериозен проблем за жителите на град Свищов и село Вардим. Вследствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство, проблемът бе чут и до месец ще стартират реалните действия по възстановяване на пътната настилка.
След приключване на ремонтните дейности, подобряването на условията за шофиране ще допринесат за нормализиране транспортния трафик и ще гарантират безопасността на пътуващите в тази част от територията на община Свищов.
Луиза ТРАНЧЕВА