София. "На левицата й подхожда да вдъхва надежда, да дава решения, да създава позитивни настроения и да бори за по-добро качество на живот. Това трябва да е цел на всички партии". Това заяви пред телевиция BG on AIR Милка Христова, член на ИБ на НС на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. Христова бе категорична, че е време местните политики да бъдат поставени във фокуса на вниманието на партията. По думите й хората искат да чуят критики по отношение на провеждани политики, но и отговор на въпроса "Как". "Това е нашата амбиция при разработване на платформата за участие на БСП в местните избори, в частност и на партийната организация в София, от която съм част - да предложим на софиянци конкретни решения на проблеми, които вече са хронични в управлението на града", каза още тя.
На въпрос за кандидата на БСП за кмет на София, тя отговори, че той ще е ясен от началото на септември. По думите й ще се търси, фигура, която да отвори ветрилото на подкрепата.
Милка Христова изрази категорично несъгласие с мнението, че с разширяването на Изпълнителното бюро Нинова прави опит да се бетонира. "Напротив, тя прави опит да попълни бюрото с членове с различни мнения, да има представители на различни области, което е правилно и с оглед на наближаването на местните избори", обясни тя и допълни, че приема своето избиране за член на ИБ като добра оценка за работата на градската партийна организация в София и на общинските съветници в Столичния общински съвет. Христова подчерта, че причина за разширяването на ИБ с народни представители е било и отчитането като грешка на отсъствието на депутати от бюрото, което е нарушило комуникацията между двете основни звена - ПГ и ИБ.
Помолена да коментира изваждането на Валери Жаблянов от ИБ, Христова подчерта, че председателят на НС има прави да предлага състав на бюрото, а Националния съвет да го одобри или не. Тя обясни, че изваждането на Жaблянов от бюрото е било прието почти единодушно и означава, че това е и мнение на Националния съвет, не само на Нинова.