София. От БСП обявиха в парламента, че внасят искане КПКОНПИ да провери медийни публикации за апартаменти на Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и Антон Тодоров. Секретарят на ПГ на БСП Филип Попов обясни, че левицата настоява Комисията да провери дали публикациите са фалшиви новини или не. „Това е сигнал, а не обвинение. Не е нещо преднамерено“, заяви той.
Според публикация в сайт Десислава Атанасова, Антон Тодоров, Делян Добрев и Красимир Велчев имат апартаменти, които използват без наем или са купили много изгодно. Според медията Десислава Атанасова има апартамент в комплекс „Царско село“. Делян Добрев има апартамент, който е придобил като „дарение“. Красимир Велчев ползва имот без наем, а Антон Тодоров ползва без наем малък апартамент. Според изданието и четиримата са свързани с Държавна сигурност.
В отговор депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ще подаде оставка, ако някой от БСП докаже, че има апартамент в комплекс „Царско село“. Тя очаква същото от подателите на сигнала в КПКОНПИ срещу нея. Десислава Атанасова обърна внимание, че всички депутати всяка година декларират имуществото си и това е публично. „БСП трябваше да покажат фиша за заплатата на Корнелия Нинова, която и днес не беше на поименната проверка“, заяви тя. Според нея от БСП са прекалили и е много жалко, ако за тях достоверна информация са сайтове за лъжливи новини. Десислава Атанасова опроверга твърдението, че е свързана с Държавна сигурност. Тя показа документ, според който родените след 1973 година не подлежат на проверка дали са били членове на Държавна сигурност или не.
Биляна ИВАНОВА