Албена. 9-годишната Бриана Петрова от Варна бе обявена за най-красивата на земята за тази година. Тя извоюва титлата GRAND PRIX „Мини Мис и Мини Мистър Планета - 2019“, съобщиха организаторите.
Тази година домакин на конкурса за красота и талант „Мини Мис и Мини Мистър Планета - 2019“ беше България. Той се проведе от 21 до 27 юни в курортен комплекс „Албена“. Нашата страна беше представена от победителката на миналогодишния конкурс за красота и талант „Мини мис и мини мистър Свят - 2018“.
Сред над 20 държави участници от цял свят, Бриана успя да се пребори и да грабне титлата GRAND PRIX „Мини Мис и Мини Мистър Планета - 2019“. Деца от 4 до 17 години от Южна Африка, Бразилия, Индия, Русия, Румъния, Грузия и др. се конкурираха помежду си. Участниците бяха оценявани от компетентно международно жури, съставено от професионалисти в сферата на шоубизнеса и красотата, журналисти и дизайнери. Имаше и детско звездно жури, което се състоеше от победители от предишни години, спечелили титлата „Мини Мис и Мини Мистър Планета“ от България, Русия, Грузия.
Участниците се представиха в няколко тура: интервю с жури, модно ревю, представяне на талант, финално шоу, представяне с национални носии, тематично дефиле „Морско дъно“, официални рокли и костюми
Бриана Петрова е професионален детски модел и фотомодел. Има опит в телевизионни реклами, ревюта и многобройни фотосесии.
Освен като модел, участва и в много други международни и национални конкурси, където се изявява още като певица, пианистка и танцьорка на латиноамерикански танци и е печелила много престижни награди. Има покани за участия в модни ревюта на световноизвестни дизайнери, както и за участия във филмови продукции.