За девета поредна година ОУ "Васил Левски" с.Караджово организира благотворителна вечер на училището, в която се представят всички постижения и успехи на учениците им. Всяка година събраните средства от събитието отиват за добра кауза . Тази година сумата бе разпределена между три детски градини в района, както и за материали за извънкласни дейности. Средствата бяха събрани посредством кутия за дарения и продажба на ръчно направени изделия от учениците - стъклопис, бижута и пана от кожи и др.

По традиция в първата седмица на юли училището провежда благотворителна вечер за изява на талантите под мотото „За успеха на всяко дете”. Дори проливният дъжд, който се изсипа непосредствено преди празника, не помрачи настроението на ентусиазираните участници.

Празнично украсеният двор събра партньори на училището не само от Пловдивско, но и от различни краища на страната – от София и дори с. Голямо ново, Търговище, както и родители, бивши и настоящи ученици. Сред по важни гости бяха кметовете: Димитър Здравков – кмет на Община Садово, Петър Георгиев – зам. кмет на Община Садово, Борислав Благоев – кмет на с. Караджово, както и  доц.Кирчо Атанасов – основател на СРСНПБ в област Пловдив и член на Ротари клуб.

Поздравителните адреси, изпратени, специално за повода, от Диян Стаматов – заместник-министър на образованието и науката и Янка Такева – председател на СБУ, бяха прочетени на сцената от директорът на училището Красимира Благоева. На подиума беше наградена и отличничката за тази година – Надежда Керина от 6 клас. Тя получи стипендия от  в-к „Аз Буки” за Успешен ученик на 2016.

По време на официалната програма местни ученици забавляваха гостите с уникални танци, авторски песни и дори бийтбокс изпълнение. В края на вечерта пък пищна заря освети небето над с.Караджово и накара всички да не откъснат поглед до нейния край.