Вокалистът на Gravity Co Явор Захариев е починал. Новината бе потвърдена за bTV от неговата сестра.

Вокалистът на рок групата Gravity Co Явор Захариев беше открит целият в кръв на тавана на дома си в столичния кв. "Лозенец".

Открили го негови близки около 12,30 часа в безпомощно състояние.

На място бързо пристигнали медици и полицаи. Не е имало следи от насилие и според едно от предположенията 38-годишният музикант се е надрусал и след свръхдозата е паднал на земята. Там е получил множество наранявания, сред които счупване на носа.

Явор Захариев беше закаран в безпомощно състояние в "Пирогов".

В сряда вечерта Gravity Co. трябваше да има концерт в столичен клуб. Непосредствено преди събитието обаче в социалните мрежи бе публикувано съобщение, че концерт няма да има заради здравословни проблеми на един от членовете на бандата и нова дата не се планира. Малко след това излезе новината за инцидента с вокала.

Появиха се постове на фенове и приятели на групата, част от които гласяха:

“Нека молитвите ни в момента са с Явор Захариев.”

“Много хора си мислят, че животът на изпълнителите е приказка, но не е! Лицата в шоубизнеса са много често самотни, страдащи и изключително чувствителни хора. Постоянно в рамките на няколко часа, те преминават от крайна еуфория в крайна депресия и обратно. Винаги трябва да са в прекрасно настроение, да не отказват нищо на феновете. Те нямат право да бъдат намусени. Нямат право да си го “изкарат” на някого, но всички имат пълното право да си го изкарват на тях. И когато един изпълнител сгафи някъде, изпусне си нервите, цялото общество скача върху него. Очакванията към тях винаги са свръх и в мига, в който не ги покриват, от най-любими стават обекти на най-жестоки подигравки. Но в крайна сметка никой не може да каже на никого какво да говори и как да съди... всеки преценява сам за себе си.”

“Толкова се вълнувах, че днес ще им ходя на концерта и изобщо за цялото “завръщане”... Толкова ми стана страшно, като разбрах, че няма да има концерт. Дано да се оправи! Заради Живота и Музиката.”

“Яворе... Трябваш тук!”

Миналата година Захариев разказа как е успял да се пребори с дрогата след като е бил 3 години в комуна в Хърватия.

Догодина бандата трябваше да отпразнува 20 години от създаването си. Тя се сформира съвсем случайно. Музикантите са приятели от години и се събират, за да работят върху саундтрак на компютърна игра. Резултатът впечатлява собственика на звукозаписното студио Георги Станев и той им предлага да сформират група, трябва им само вокал. Така към останалите членове се присъединява и Явор Захариев. Първият им концерт е във Военния клуб, след него от “София Мюзик Ентърпрайсис” канят младите музиканти да подгряват Stereo Mc’s.

За съвсем кратко време Явор Захариев - вокал, Петър Съмналиев - китара и клавишни, Иво Чалъков - китари, и Стефан Попов - ударни инструменти, успяват да намерят своята публика и да се превърнат в една от най-популярните и абсолютно нестандартни за нашия пазар групи. Стилът им е много различен, техен си, Явор е с изключително топъл глас, който веднага грабва ухото, звучейки на фона на електронни бийтове. Тяхна песен се върти седмици наред от музикалния канал MTV.

На 22 април Явор Захариев трябваше да стане на 39 години.

Почивай в мир, Явка!