Център за творческо обучение провежда втора среща на общността “Възпитаници на SPACE CAMP в България” на 21 април 2017 г. в град Пловдив, Дома на културaта.

Междувременно кандидатите очакват резултати от класиране за конкурса за космическия лагер и разпределение на 11-те стипендии, с които Център за творческо обучение ще награди най-отличилите се деца и младежи от цяла България.

Събитието в петък в град Пловдив е с цел подпомагане на бъдещи участници в космическия лагер, популяризирането на SPACE CAMP TURKEY сред младежите в България, както и мотивиране на възпитаниците на космическия лагер в екипни дейности с фокус космически науки и повече българско участие в най-новите проекти на NASA и не само. 

SPACE CAMP TURKEY e учебно-тренировъчен лагер, намиращ се в гр. Измир, Турция като в света има едва три подобни центъра, като единственият функциониращ в Европа и съседните държави е SPACE CAMP TURKEY, създаден през 2000 година по модел на NASA. Фокус на програмата са развиване на познания в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки.

Мотото на космическия лагер са трите стълба - Обучение, Екипна Работа и Технологии, върху които са съсредоточени всички занимания на децата и младежите в международния учебно-тренировъчния лагер. За да се докоснат до най-новите космически нововъведения, да се срещнат лице в лице астронавт от НАСА и да преминат през тренажори за астронавти, е нужно децата да преминат през конкурс, чиито организатор е Център за творческо обучение, официален и единствен представител на космическия лагер SPACE CAMP TURKEY за България.