Странен запис бе направен в Китай в началото на месеца. Необичайният клип, заснет от камера за наблюдение в асансьор, показва, както се предполага, доста загадъчно явление.

На записа може да се види момиче, което неочаквано е подхвърлено по време на движение на асансьора. Нещастното дете полита във въздуха, удря се във вратата, след което се движи малко нагоре и, най-накрая, пада на пода. Не се съобщава колко силно е пострадала младата китайка. Междувременно потребителите в мрежата развиват различни теории относно причините за случилото се. 

Скептиците твърдят, че тук няма нищо необичайно. Най-вероятно някакъв предмет на момичето се е оказал затиснат между вратите и шахтата. Други коментират, че става дума за паранормално явление. Те припомнят, че асансьорите и в миналото са се държали необяснимо. например, широко известната история в стар хотел, който е бил разрушен през 1969 година. Въпреки това, че токът в сградата бил изключен, единият от асансьорите започнал да върви нагоре-надолу из етажите сам самичък, протестирайки против срутването на сградата. А работникът, който се намирал в него, бил изхвърлен от кабината от някаква невидима сила. 

Може и в китайската сграда лифтът да се е разбунтувал. Може би трябва да се вслушаме в езотериците, които твърдят, че абсолютно всичко в нашия свят притежава съзнание, дори и изкуствено създадените вещи.  

Превод и редакция: БЛИЦ