За сигурността на лифтовете на Витоша коментира общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера. На въпрос опасни ли са лифтовете той посочва, че след като работят, очевидно държавният технически надзор е извършвал проверки и е установил годността на тези лифтове да возят хора.

"Не съм експерт по въжени линии, но за да се допусне лифт до експлоатация, минава през много стриктни проверки. Но от няколко седмици спекулациите не спират и върви кампания, чиято цел е да бъдат наплашени хората, съоръженията да бъдат обявени за негодни и премахнати. Това ще е престъпление срещу планината и София. Единственият изход от ситуацията е ясен и е казан от всички експерти, юристи и тези, които се занимават с техническата част. Трябва да се направи изменение в действащия План за управление. Само така собственикът ще може да модернизира лифтовете - не само действащите, а и спрените", коментира той пред. 

Запитан дали спрените лифтове са опасни той посочва, че сняма как да са опасни, защото не се ползват и на тях не се качват хора.

"Знам, че Княжевският лифт по предписание е обезопасен, но той не функционира от 1992 г. - 15 години преди да бъде приватизиран от „Витоша ски“. Моето мнение като планинар е, че старите лифтове трябва да се подменят с нови. Ако Княжевският лифт се модернизира, ще стига до „Офелиите“ и „Ветровала“. Ще е много удобен за ползване. Това е от ключово значение и за града, и за планината. Сега има колони от автомобили, които задръстват Витоша, замърсяват и природата, а най-екологичният транспорт не работи", коментира още общинският съветник.