Ангел Палийски:

Заварихме много големи задължения. Пред нас остана възможността единствено да запазим самообладание и да започнем да търсим изход и средства. Не сме взели нито един лев назаем. Намерихме малки, средни и големи фирми, които да рекламират в Ботев. За този период привлякохме 21 фирми с рекламни договори. 8 от тях са от така наречените големи фирми с големи рекламни договори. Паралелно търсихме и собственици. Проведохме страшно много разговори с много хора. За наша радост успяхме да привлечем към нашата кауза двама човека и с тях да проведем разговори и да ги убедим да се ангажират с голяма част от издръжката на футболния клуб. Благодаря на всички течи 21 фирми, които откликнаха и ни помогнаха. Без тях едва ли щяхме да оцелеем. От Нова година дишаме по-спокойно финансово. След Нова година дойде много тежката задача с лицензирането. Много пари изплатихме на бивши играчи и техните мениджъри. В крайна сметка и с тази задача се справихме. Паралелно с това движихме и работихме по болната тема на всеки футболист - стадиона. Тези двама души до мен участват във финансирането на клуба от 8 месеца. 65% от нашите задължения вече са погасени. Останалите имаме желание и намерение да ги погасим до края на годината. Имах срещи дори с чужди инвеститори за финансирането на Ботев Пловдив. Тези, които откликнаха са господата Георги Самуилов и Румен Чандъров. Те започнаха много активно да се интересуват от Ботев Пловдив и какво се слува в клуба. Изпратиха техни счетоводители, техни адвокати.  Искам да ви представя новите собственици на Ботев Пловдив. До седмица новите собствениците ще придобият 60% от акциите. 1% остава във феновете.

 

Георги Самуилов:

Нашите амбиции са сериозни, щом сме решили да се заемем. Ботев през последната една година извървя много труден път. Ние ще положим всички усилия съвместни. Колегата Палийски вложи много сила да запази Ботев жив. Ще има въпроси за стадиона, но ние ще обявим това в една отделна програма.  Трябва да има малко разбиране от феновете, че на нас ние необходимо съвсем минимално време за да вкараме Ботев в позиция, в която трябва да бъде. Обичаме Ботев и ще направим всичко необходимо да се развие като клуб. С колегата имаме сериозни амбиции свързани с клуба.

 

Румен Чандъров:

Най-важното е да положим една добра основа и да градим. Мястото на Ботев е само едно - само нагоре. Дълговете на Ботев Пловдив не ни притесняват! Те не са големи. Таванът на заплатите в Ботев няма да се увеличава.

 

За стадиона:

"Ботев Пловдив ще има стадион!" Това обявиха двамата нови собственици на Ботев Пловдив в един глас, след въпрос зададен от репортера на PlovdivGlas.bg.  "В рамките на 2-3 месеца, максимум 4 ще подновим строежа. Разчитаме да срещнем разбиране от местната власт", добави Самуилов. "Но не искаме пари от тях. Нека да е ясно", добави Чандъров!