Най-малко десет души са ранените от експлозии и пожари в три градчета край Бостън. Властите приканиха жителите им да се евакуират, след множество експлозии и пожари, съобщи полицията на щата Масачузетс, цитирана от Франс прес.

Според местни медии причината е пробив на газопровод заради твърде високо налягане. Най-малко една къща е разрушена.

Спасителните служби са регистрирали 70 пожара, експлозии и проверки за изтичане на газ в градчетата Лорънс, Андовър и Северен Андовър. Полицията съобщи за пожари в най-малко 39 къщи.

Множество евакуации протичат във всички квартали, където се усеща миризма на газ, съобщи в Туитър полицията и добави, че още е рано да се обсъжда причината за злополуката.

Местните власти обаче приканиха жителите, които са клиенти на компанията за природен газ "Колумбия газ", незабавно да напуснат домовете си.

Същата компания беше съобщила по-рано в сайта си, че извършва ремонтни дейности по свои газопроводи в редица населени места в щата Масачузетс.

Федералната агенция за безопасност на транспорта, която разследва и инциденти с тръбопроводи, съобщи в Туитър, че изпраща свой екип на място по-късно днес.