Юношата на Локомотив (Пловдив) Октай Юсеин получи днес приза си за голмайстор в Елитната група до 19 години. Талантът вкара цели 22 гола през сезона, като дели първото място с Данаил Димов от Черно море. Октай Юсеин бе награден на специална церемония в „Дом на Футбола“ в Бояна лично от министъра на спорта Красен Кралев и президента на БФС Борислав Михайлов. Той получи и специална стипендия заради спортните си постижения.

„Много съм щастлив от тази награда, това е плодът на моите усилия през целия сезон. Винаги си поставям цел, защото ако нямаш такава, трудно можеш да постигнеш нещо както в живота, така и във футбола. Преди старта на Елитната група до 19 години се бях устремил да вкарвам колкото се може повече попадения във всеки мач. Успях да стана голмайстор с цели 22 попадения. Искаше се много труд, концентрация и упоритост, малко късмет, но най-важно е да вярваш в себе си. Имах шанса да реализирам още голове, но поради контузия отсъствах от терените около 2 месеца и пропуснах много срещи. Искам да благодаря на моите треньори и съотборници, които ми помогнаха да стигна тази моя цел.

В момента отново тренирам с мъжкия отбор на Локомотив. Това е една мечта, пожелавам го на всеки юноша. Благодаря на Бруно Акрапович и треньорския щаб за възможността и гласуваното доверие. Всеки ден трупам безценен опит покрай редица доказани футболисти, които постоянно ми дават съвети и ми помагат. Никога няма да забравя дебюта си в професионалния футбол. В последния мач на Локомотив за 2018 година – гостуването на Черно море, аз записах своите първи минути в най-високото ниво на българския футбол. Беше ми гласувано доверие като титуляр в гостуването на Дунав преди 2 месеца. Чувството да играя с екипа на Локомотив беше неописуемо. Всяка една секунда в професионалното ниво е ценна за един млад играч, помага му да се изгради като качествен футболист.

В школата на Локомотив съм от 6 години. От 2013 година съм далеч от моите родители. Първоначално ми беше много трудно да свикна – нов град, ново училище, нови съотборници. Семейството ми винаги ме подкрепяше и всяка седмица идваха до Пловдив, за да са близо до мен. Впоследствие се превърнах в неизменна част от „черно-белите“ и във всеки мач за Локомотив давам най-доброто от себе си.“