Гръбнакът на тима на Локомотив Пловдив до 19 години за следващия сезон, воден от Васил Гърков, записа 3 загуби на международния турнир в Сараево, на който черно-белите участваха. Смърфовете пристигнаха за турнира с отбор изяло от родени през 2002-а година. Старши-треньорът на черно-белите пък възнамерява именно тези футболисти да изградят гръбнака на тима за предстоящия сезон в U19.

В първата си среща пловдивчани отстъпиха на Цървена Звезда с 1:2. Попадението за черно-белите реализира Лебанов. Във втората си среща в турнира Локо Пд се изправи срещу домакините от Желизничар, който се наложиха с 3:1. Голът за смърфовете реализира Янко Неданов. В последния си мач от надпревара пловдивчани инкасираха трета загуба, този път от Мура. Поражението дойде с резултат 2:3. Головете за българите вкараха Янко Неданов и Табаков.

След участието на черно-белите в турнира голмайсторът на тима от тези 3 срещи Янко Неданов е заявил, че има желание да напусне тима, научи Glas.bg. Причината е, че той не получава достатъчно време на терена, което според него заслужава с играта си.