Премиера на кукления спектакъл „Концертът“, продукция на Център за изкуства „За Родопите“ – Бостина ще се състои тази вечер от 19ч.  на сцената  на Кукления театър в Пловдив.  В него участват  кукли с човешки ръст, актрисата Десислава Минчева и режисьорът Петър Тодоров. Двамата са носители на отличието Икар 2019 и на няколко главни награди от пловдивския фестивал „Двама са малко трима са много“. И казват, че това представление, което е израз на възхвала на народна апесен, е за зрители от 3 до 103 години. 

„Концертът“ е в програмата на Пловдив 2019,  вече има покани за участие в Матера и Турция.

В спектакъла четиринародни певеци, които в ежедневието са като всички други, стъпвайки на сцената, под диригентството на петата певица – актрисата Десислава Минчева, с гласовете и песните си се докосват до божественото.

Творческият екип се допълва от признати в театралната сценография имена – Ханна Шварц  е автор на куклите и и сценографият.Николина Костова-Богданова от Пловдивската опера е автор на костюмите.

Костюмите са изработени в София в ателието на един от най-известните майстори на кукли Петър Чекуров и включват носии от шопската, родопската, кюстендилската и пиринската фолклорни области. Един от костюмите е над 100-годишена подарена носия.

В спектакъла звучат автентично изпълнени песни от репертоара на Янка Рупкина, Квартет „Славей“, ДАНПТ „Филип Кутев“, инструменталиста Недялко Недялков и др

Представлението „Концертът“ е в програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. След премиерата в Пловдив „Концертът“ ще има премиера и в Смолян през октомври, участие в конкурс в град Бурса, Турция, а през декември ще гастролира като част от закриващите събития за Европейска столица на културата в Матера, Италия.

„КОНЦЕРТЪТ“ е продукция на Център за изкуства „За Родопите“ - Бостина, чиито театрални и танцови спектакли са гостували в над 40 държави на всички континенти по света /вкл. САЩ, Австралия, Китай, Сингапур, Индия, Перу, Мароко, много страни в Европа и др./ Спектаклите „Сливи за смет“, „Аз, Душата“, „Кокошка с брошка“ и др. са носители на над 30 награди за най-добър спектакъл, за актьорско майсторство, за сценография и др., от фестивали в България, Албания, Румъния, Хърватска, между които няколко от главните награди на международното и холандското жури на фестивала „Двама са малко, трима са много“ в Пловдив. През 2019 Петър Тодоров и Десислава Минчева получават националната награда „Икар 2019“ за спектакъла на ДКТ Бургас - „Филифьонката, която вярваше в бедствия“, получил също главните награди на трите журита на „Двама са малко, трима са много“.