Кристиян Бъчваров, известен като "хапещия дилър от "Тракия", е бил нападнат и бит в пловдивския затвор, научи TrafficNews. В момента младият мъж изтърпява ефективно наказание.

Бъчваров е осъден за разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамини и марихуана, на обща стойност 361,2 лева; за съпротива при арест и причиняване на леки телесни повреди спрямо трима служители на Пето районно управление.

Окръжните магистрати го наказаха с 5 години и 6 месеца затвор, като към тази присъда са добавили и предишното му наказание от 3 години. Така Бъчваров ще лежи 8 години и половина зад решетките.

25-годишният мъж бе арестуван през юли 2018 месец, по време на сделка с амфетамин. При опит да бъде задържан, младият мъж оказал съпротива, започнал да блъска и рита униформените, дори ухапал единия.

В момента той се намира в пловдивския затвор. В неделя по информация от затвора е бил нападнат и пребит от друг лишен от свобода – Орхан, който е бил преместен в Пловдив преди два месеца. Той е осъден за убийство, станало в старозагорска област. Лежал е в затвора в града на липите, но след нападение срещу надзирателите е бил преместен.

В неделя Бъчваров отивал към стационара, за да му бъде дадено лекарство от дежурния санитар. По стълбите обаче, без причина е бил ударен в главата от Орхан и изблъскан на пода.

Кристиян е изпаднал в безсъзнание, повикана била линейка, с която пострадалия бил откаран в Хирургиите. Според очевидци, главата на Кристиян била цялата в кръв и се наложило да го шият.

Интересното в случая е, че в почивният ден, Орхан е бил в пералното. От тук следват и въпросите: Защо е бил там и кой го е пуснал? В извънработно време лишението от свобода, особено тези с тежки наказания, не се допускат до тези помещения. Още повече без знанието на служителите на затвора. Започната е незабавна проверка по случая.