11 състезателни коне са изгорели живи в конна база “Комитски С спорт” край с. Сираково, община Борован. Вчера конете са участвали в състезание в дисциплина прескачане на препятствия. От турнира се върнали с едно първо и две трети места.

Всички били много щастливи и нищо не подсказвало, че часове по-късно, ще се случи огромна трагедия. 

Към  8.30 ч. тази сутрин стопаните отишли да нахранят животните, но намерили  овъглените им трупове и напълно изгорялата спортна база. 

Конната база се намира извън селото, както е по закон. Електрическата инсталация е напълно подменена, напрежението е ниско. Нощем остава да свети само външната лампа. 

Кончетата са помагали и за лечението на деца със специални потребности.

“Ездовият клуб е млад и в него тренират около 10 деца. Те са малки и ние не знаем, как да им обясним какво се е случило и че базата няма да съществува поне известно време. Не знаем как да им кажем, че техните коне вече ги няма…”, сподели пред “Зов нюз” сестрата на собственика Владимира Комитска.

Собствениците на конната база са категорични, че не са имали конфликт с никого.

След зловещото убийство на Андреа в с. Галиче, това е поредното зверство, което се случва на територията на Районно управление на полицията Бяла Слатина, въпреки заканата на главния прокурор, че започва “профилактика” на престъпниците, пише zovnews.com.