Над 4 часа продължи огледа на тежката катастрофа на 163 км магистрала "Тракия", предаде репортер на GLAS.bg. Все още полицията търси тялото на тираджията, убил себе си и още петима в мелето. 

"Шофьорът е или под камиона или е изгорял", твърди очевидец на инцидента.  

Част от загиналите и ранените са се връщали от почивка на Черноморието. Те са пътували в леките автомобили, пометени от тира.  

„Може да е отклонение на вниманието, заспиване, изясняваме причините”, заявиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Ранени са поне петима души, а загиналите са шестима. 

Огледът ще продължи през цялата нощ. Очаква се движението в посока София да бъде пуснато утре сутрин.

*ОБНОВЕНА в 22,36 часа

Тече повторен оглед на жестоката катастрофа на магистрала "Тракия", при която днес загинаха петима души, а шестима бяха ранени.

Разследващите оглеждат храстите около магистралата, защото се оказва, че шофьорът на камиона не е в кабината, която се запали.

Началникът на КАТ - Стара Загора Бончо Славов е един от първите дошли на мястото на инцидента на АМ "Тракия", където се обърна тежкотоварен автомобил и помете 4 леки коли.

По думите му, тежката катастрофата на АМ "Тракия" е възникнала около 17 часа с товарен автомобил с влекач, с прикачено към него полуремарке. Движил се от София към Бургас. На 160 км на АМ "Тракия" навлиза в насрещната лента, като е преминал през стоманената предпазна ограда. Възникнало е ПТП с четири леки автомобила.

Сред ранените е и момиченце на 3 години, което е настанено в болницата в Стара Загора.

"Не можем да кажем причините, тъй като в момента тече оглед и тепърва ще се изясняват фактите и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие", обясни Бончо Славов.

Стана ясно кои са загиналите при катастрофата на АМ "Тракия"

Намериха тялото на шофьора на тира след мелето на АМ "Тракия"

До тук се стигна, след като турски тир, който се движил в посока Бургас, навлязал в лентата за насрещно двежение, помел пет коли и избухнал в пламъци. На мястото има и екип на пожарната, полицията и спешна помощ. Пожарникари режат ламарините на смазаните от тежкотоварното возило коли. Задръстването в района е голямо. Движението е ограничено и се регулира с пътни знаци.

Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино", уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция.

"Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост", призовават от АПИ.

Една от леките коли е такси. Другите са смачкани до неузнаваемост. Инцидентът е станал на границата между областите Стара Загора и Пловдив. 

Образувало се е километрично задръстване в посока София. Колите се отклоняват по обходен маршрут. Тапата е още по-голяма, защото много хора са решили да се приберат в неделя от морето. 

3-годишно детенце бере душа след касапницата с 6 трупа на "Тракия”

Турски тир помел 5 коли край Пловдив! Броят жертвите, режат автомобили! СНИМКИ

Идиоти сътвориха голяма глупост на мястото на трагедията с 6 трупа ВИДЕО

Екипът на GLAS.bg изказва искрени съболезнования на близките на жертвите!