Двама са загинали при тежката верижна катастрофа на автомагистрала „Марица“, потвърди окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Единият шофьор е българин на 62 г., а другият е турски гражданин на 46 г. В катастрофата са се ударили 22 камиона, като при 8 има значителни щети. Вероятната причина за инцидента е гъстата мъгла в района на Харманли, а на места може да е имало заледяване на пътя. Разследването за причините продължава, като е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от едно лица. Наказанието е от 5 до 20 г. затвор.

Десетки шофьори обвиниха за инцидента ескорта на конвоя, който е пришпорвал тировете да се движат плътно, без дистанция и то в условията на мъгла, предава репортер на Glas.bg 

Шофьор от адската катастрофа с тирове разкри причината за мелето

Катастрофа

Haskovo.info припомня, че катастрофата стана след 7 часа тази сутрин. 50 тира са били част от конвой от ГКПП „Капитан Андреево“ към вътрешността на страната. Във верижната катастрофа са ударени още микробус, коли на гранична полиция и „Автомобилна администрация“. Петима от ранените са откарани в хасковската болница. Състоянието им е стабилно. Има и няколко човека, откарани в други болници.

Малко по-късно от полицията съобщиха за състоянието на хората в хасковската болница. 60-годишен водач от Сърбия е с открита фрактура на левия крак, 39-годишен мъж от Босна е със счупени ръка и крак и разкъсна рана на лявата ръка. В Ортопедия са двама свиленградчани на 42 и 20 г. По-възрастният е с две счупени ребра и локсация на става на десния крак. Синът му е с фрактура на лакета на дясната ръка. Последният, посетил борницата е 41-годишен турски водач, на който не са установени травми.

Катастрофа

Продължава разчистването на затворената магистрала. Обходният маршрут е през Харманли. Ударените камиони ще бъдат изтеглени на паркинг, където да се претоварят. 

Установиха кои са загиналите тираджии при адското меле на АМ "Марица"

Вижте от въздуха адската катастрофа с тирове ДРОН

Адска верижна катастрофа със 70 тира на АМ "Марица”, има загинал