Две жрици на любовта са били хванати да предлагат секс услуги на Пазарджишко шосе в района на 9-ти километър. Труженичките са били санкционирани съответно с 50 и със 100 лева. Глобите им обаче били отменени от Районния съд под тепетата, съобщи TrafficNews.

Едната дама и друг път била хващана на въпросното място да маха на преминаващите автомобили. През ноември миналата година й бил съставен акт. Година по-късно органите на реда я хванали повторно да предлага плътски удоволствия. Отново й бил съставен протокол с глоба в размер на 100 лева.

Хитрата дама обаче обжалвала наказанието в Районен съд. Оказало се, че инспекторът от МВР е допуснал грешки в акта. Освен това наказателното постановление е било издадено преди изтичане на законоустановения 3 дневен срок за подаване на възражения. Поради тези обстоятелства проститутката отърва санкцията.

Колежката й също е била спипана на 9-ти километър. Тя била провокативно облечена, ръкомахала и отправяла палави намеци към пътуващите. Един от автомобилите бил от автопатрулите на пловдивската полиция. Униформените спрели и й съставили акт.

Глобата й също била отменена от магистратите. От материалите по делото става ясно, че полицаят, съставил акта, е забравил да впише номер в бланката. Освен това органите на реда не са питали жената защо ръкомаха и дали предлага секс за пари. Поради последните факти, обвинението останало недоказано.