Ужасяващ находка шокира Панама. Откриха шест трупа, пет от които на деца.

Бременна жена и петте ѝ дечица са намерени мъртви в масов гроб. В района властва религиозна секта, съобщава Би Би Си.

Разследващите смятат, че религиозна секта извършва екзорсизъм над жертвите в региона Нагбе-Бугле в северозападната част на Панама. Други 15 са освободени от предполагаемо пленничество. Десет души са арестувани по подозрение за убийство.

Прокурорите обявиха, че разследват случая.

Районът, в който са намерени телата, е на около 250 км от град Панама и контролира от религиозна секта, наречена "Нова светлина на Бог". "Те извършвали ритуал. В този ритуал е имало хора, които са държани против волята им и са малтретирани. Всички тези обреди са насочени към убийството, ако не са се разкаяли за греховете си", коментира прокурор Рафаел Балойес.

Очаква се заподозрените, сред които е и непълнолетен, да се явят в съда в петък или събота.

Източник, близък до разследването, коментира пред АФП, че един от арестуваните е бащата на бременната жена, намерена в гроба.

Екзорсизмът е религиозен или духовен ритуал, осъществяван с цел уж излекуване на хора, обладани от демони. Екзорсизмът, който на гръцки означава "клетва", все още се практикува широко, най-често в християнски и ислямски среди, пише novini.bg.

През 2018 г. около 250 свещеници от 50 държави посещават годишния курс по екзорсизъм на Ватикана поради нарастващото търсене сред някои от световните католически общности. В католическата църква екзорсизмът се извършва от обучени свещеници, които рецитират молитви и откъси от Библията, предназначени да гонят демони