Йосиф Йосифов е задържан в Гърция, потвърдиха за Glas.bg от полицията. Йоско Костинбродския, както е по-известен той, е закопчан заради серия кражби.

Йоско Костинбродския и съратникът му Ивайло Симеонов-Богьовеца бяха оправдани за стрелбата по Кирил Киров – Киро Японеца в София през 2003 г. По това обвинение Йоско получи 17 г. затвор, но Върховният касационен съд отмени наказанието и обяви, че Йосифов не е виновен за атентата срещу Японеца. Докато делото се размотаваше между инстанциите, подсъдимият изчезна. Беше обявен за издирване от Интерпол, но след оправдателната присъда снимката му бе свалена от страницата с търсените бандити.

Освен за опита за убийство на Японеца Костинбродския имаше и друго обвинение – за тартор на банда за убийства, отвличания и търговия с дрога, извършени през периода от 2003 до 2010 г. Обвинителен акт по случая е внесен в съда през 2012 г., но Йоско вече е изчезнал от България.

По-късно беше заловен в Гърция и върнат у нас. След кратък престой в ареста е пуснат на свобода и отново изчезва. В крайна сметка Костинбродския не получава присъда и по това дело.

Все още срещу него се води процес срещу него за лидер на банда за дрога. Той бе осъден на предишните инстанции, сега се чака решение на Върховния касационен съд.