Участник в телефонни измами за над 50 000 лева е задържан при спецоперация на полицаи от ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Плевен, съобщиха от МВР. 

В хода на проведена на 18 октомври операция на място е задържан 50-годишен жител на с. Боров дол, обл. Сливен, участник в схема за телефонна измама. 

В резултат на професионалните полицейски действия той е заловен в Сливен в момент на вземане на парите от извършена същия ден измама за сумата от около 7700 лева спрямо възрастна жена от с. Гавраилово.

Според събраните първоначални данни мъжът е изпълнявал ролята на куриер/муле в престъпната схема. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Сливен. При проведените действия по разследването са намерени и иззети мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната дейност на мъжа.

Установена е съпричастност на задържания към още три измами, извършени в периода 23 септември - 14 октомври т. г. на територията на Плевенска и Благоевградска област на обща стойност над 50 000 лева.

50-годишният мъж е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа, като днес предстои да бъде поискано от съда да му бъде наложена постоянна мярка за "Задържане под стража".